זכויות עבודה, תנאי עבודה משתנים ופרישה מוקדמת לעובדי הוראה בתקופת הקורונה – איך עושים את זה נכון ?

מאת: ד"ר ניצן ברוקס

עם פרוץ המגיפה, יותר ויותר עובדי הוראה מתקשים לעמוד בתנאי העבודה המשתנים ובדרישות הממונים להוביל חיי שגרה רגילים לצד הקורונה בגנים ובבתי הספר. יותר ויותר מנהלים, מורים וגננות, פונים אלי ולמעסיקיהם בשאלה, האם כדאי ואפשר לצאת השנה לפנסיה מוקדמת, ואם לא עכשיו-מתי כן? מה יהיה גובה גמלתם, ומה מסלול הפרישה המיטבי עבורם.

בשנת תש"פ, משהתחילה מגפת הקורונה, ועובדי ההוראה חששו לבוא במגע עם הילדים והוריהם, בעיקר אלו המבוגרים ו/או החולים מחלות כרוניות, נאמר שאין מכסות לפרישה ולא ידוע מה יהיה. לכן מורים עם מחלות כרוניות מיהרו לפנות לרופאיהם ולקבל אישורי מחלה, ובאמצעותם ביקשו וועדה רפואית לפנסיית נכות. עד סוף חודש יולי 2021, סכנת הידבקות בקורונה לחולים במחלות כרוניות היוותה תירוץ שכובד. ברי המזל שמיהרו לנצל הזדמנות זו, ניגשו לוועדות רפואיות ויצאו לפנסיה מוקדמת במסלול פנסיית נכות עם כל הזכויות הרגילות שמתלוות לה. אבל מיולי 2021 משרד האוצר חסם מסלול זה. מי שאושר לו לצאת דרך המכסות לפנסיה מוקדמת  יצא עד סוף חודש אוגוסט כרגיל, ובתנאים הרגילים, וועדות רפואיות עבדו כמו בימים רגילים.

בתשפ"א, כמות המבקשים לפרוש פרישה מוקדמת עלתה עוד יותר לאין שיעור. אוצר המדינה התרוקן בשל תשלומי האבטלה הרבים, לא היה למדינה כסף לשלם להוצאה לפרישה מוקדמת,  וכך, עד סוף אוגוסט, כמעט אף אחד לא יצא לפנסיה מוקדמת. גם את הוועדות הרפואיות האוצר עצר, ועובדי ההוראה נאלצו בספטמבר 2020 לחזור לעבודה. היו מורים שנשארו בבית, לראות מה קורה. לבסוף הוציאו חלק מהמורים לפנסיה מוקדמת עם מענקים כרגיל, ובאשר לעובדי הוראה שביקשו לפרוש בהקשר של הקורונה, נפתח מסלול נוסף שבו יכלו אמנם המורים לצאת אבל עם מענקי פרישה נמוכים יותר. ומי שהיה לו חשוב מאוד לפרוש- יצא!

השנה, בתשפ"ב, שוב ארגוני המורים והמפקחים לא מבטיחים שתהיינה מכסות לפרישה מוקדמת, וגם לא מבטחים שיינתנו מענקי פרישה כרגיל. לכם הקוראים אני ממליצה להחליט: האם להתנות את פרישתכם בתשלום מענקי הפרישה הרגילים? ואם כן, רשמו זאת על טופס בקשת הפנסיה המוקדמת! קשה לי להאמין שארגוני המורים ייחלשו ולא יצליחו להמשיך לקיים את ההסכמים שנחתמו מקדמת דנן, לגבי סדר הגודל של מכסות הפורשים ולגבי גובה המענקים. אבל 40000 ועוד 5 חודשי הסתגלות (כפול היקף משרה ממוצע שעבדתם בכול השנים) אלו מענקים שאינם קבועים בחוק וניתן לשנות אותם או לבטלם. המענק מהאוצר קבוע בחוק, ואותו תקבלו!

עוד פרט מעניין ששמעתי מלקוחותיי: משרד החינוך מסרב להעסיק עובדי הוראה בלתי מחוסנים שמתנגדים לעשות פעמיים כל שבוע בדיקות PCR. ואפילו לעבוד כמדריכים מהבית בקורסים מקוונים הוא לא מאפשר! הזוי!!  מומלץ מאוד למי מכם שנמצא במצב זה להתייעץ כי יציאה מחל"ת חוסמת כמה אפשרויות כמו למשל יציאה לפנסיה מוקדמת, תשלומים במקרים של פציעות, קבלת אבטלה ועוד.

כעת, נשארו רבים מהמורים חסרי כוחות להמשיך לשאת באחריות להוביל את התהליכים הלימודיים והחינוכיים הרגילים. מאידך, לא כולם צברו מספיק שנות עבודה כדי לצאת לפנסיה מוקדמת. לחלקם הפנסיה נמוכה מדי ולא תספיק למחיה. ועדיין ישנן עוד אפשרויות או לעבוד אחרת, או לשנות קריירה, ולא מומלץ לחיות בתנאים שלא נוחים לכם!

אם קשה לכם להמשיך לעבוד במקום עבודתכם, פנו למומחה שיתכנן עבורכם את מועד הפרישה, את מסלול הפרישה, ואילו הסדרים חשוב לקיים אם החלטתם לשנות את אופי ומקום עבודתכם. למשל, מורה שפנתה אלי כדי שאבדוק את חישוב גמלתה, ויצאה במסלול "פנסיית גיל" בגיל 62, לא ידעה שלו הייתה מסדירה בקשה לצאת דרך מכסות הפורשים פרישה מוקדמת והיו מאשרים את בקשתה, הייתה מקבלת את המענק של ה-40,000 שקלים (כפול היקף משרה ממוצע). היא לא עשתה זאת, והפסידה את המענק! וזו שגיאה בלתי הפיכה! היזהרו לא לעשות שגיאות שתצטערו עליהן בדיעבד!  

ד"ר ניצן ברוקס, מאמנת מוסמכת, יועצת חינוכית מורשית, ומומחית לתנאי העסקת עובדי הוראה

שיתוף:

מאמרים מאותו נושא

דילוג לתוכן